TASSUTELLEN -ikäihmisten ulkoilupalveluUlkona liikkuminen ja oleminen on yksi ihmisen perustarpeista. Ulkoilu kehittää lihasvoimaa ja rauhoittaa mieltä. Ulkoilu myös väsyttää terveellä tavalla rauhoittaen levotonta ihmistä ja antaen paremmat yöunet. Ulkoilu tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille ja myös terävöittää muistia. 

Monet ikäihmiset eivät pääse tai uskalla lähteä yksin ulos heikentyneen liikkumiskyvyn tai muistiongelmien vuoksi. Tai sitten ei yksinkertaisesti huvita lähteä yksin ulos. Lapinporokoirat Joiku ja Runne ovat valmiita auttamaan tässä asiassa.Tarjoamme

TASSUTELLEN- ulkoilupalveluita

Haluamme viedä vanhuksia ulkoilemaan, tai pelkästään oleilemaan luonnossa.
Hyvä kannustin ulkoiluun on eläin. Pienikin ulkoilu tekee hyvää, ja ulkoilun päätteeksi mieli rauhoittuu eläintä silittäessä.


Hinta ulkoilulle on 40e/kerta (sis. alv.).
Ulkoilemme asiakkaan voimavarojen ja halujen mukaan. Maksimiaika on yksi tunti. Matkakuluja veloitamme yli 20 km menevältä osuudelta 0,40e/km. Lähtöpaikkamme on Pirkanmaalla, Kangasalan Sahalahdella.
Ulkoilu voi olla kertaluonteista, tai on myös mahdollisuus tehdä jatkuva sopimus (esim. kerta viikossa tai halutessa useammin/harvemmin).

Koirat ovat rauhallisia ja ehdottoman ystävällisiä. Koirien omistaja on vastuussa koirista hoitaen taluttamisen ja koirien hallinnan. Koiria tulee aluksi omistajan kanssa vain yksi, myöhemmin voidaan asiakkaan niin halutessa ottaa myös toinenkin koira mukaan ulkoiluretkille.

Ennen ulkoilujen aloittamista sovimme yhdessä asiakkaan ja mahdollisesti omaisen/hoitajan kanssa ulkoilun tavoitteista ja säännöllisyydestä. Käymme läpi asiakkaan terveydentilaa, liikkumiskykyä ja –halukkuutta ja mahdollisia apuvälineitä. Kartoitamme ympäristöä ja etsimme sopivia ulkoilureittejä. Kuuntelemme asiakasta itseään, ja toteutamme mielellämme toiveita mahdollisuuksien mukaan.


Olga Sheinemanin Luonnon ja ulkoilemisen merkitys hoitolaitoksessa asuville vanhuksille -tutkimuksen mukaan ”laitoksessa asuville vanhuksille luonto merkitsee paljon ja päivittäinen ulkoilu on todella tärkeää. Vanhukset arvostavat luonnon kauneutta, nauttivat auringosta, lämmöstä ja luonnon äänistä. Luonto tuottaa vanhuksille mielihyvää, nautintoa, lapsuuden muistoja ja ”sielun rauhoitusta”.”
Tutkimuksen tulos tuntuu itsestään selvältä asialta. Mikseivät myös laitoksessa asuvat vanhuksetkin arvostaisi luonnon kauneutta tai nauttisi auringosta ja luonnon äänistä. Meillä on aito halu mahdollistaa ulkoilua tarvitsevien, mutta siihen syystä tai toisesta kykenemättömien, ihmisten pääsy ulos, luontoon. 


Ota yhteyttä, tehdään teille tai omaisellenne sopiva ulkoilusopimus, ja annetaan kaikille mahdollisuus nauttia luonnon voimasta!                                                                        
                           

YHTEYSTIEDOT:
Jatta Loueranta
gsm: 040-7022570


Paikkakuntamme on Pirkanmaa, Kangasalan Sahalahti 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti