MYYTÄVÄT ELÄIMET

PÄIVITYSTÄ:
Kevään 2018 karitsat ovat luovutusikäisiä.
19.6.-18 vapaana on ruskea linjan 14. uuhikaritsa sekä harmaantuva musta 75% kainuunharmas-25% jaalanlammas tyttönen. Harmas-jaalanlammasuuhi on meidän ihanan Ami-pässin jälkeläinen.

Pässejä on kokoruskea  ja ruskea pienillä valkoisilla merkeillä. Molemmat on linjaa 14.

Uuhet ovat 120e/kpl, pässipojat 100e/kpl.

Karitsat myydään korvamerkittyinä, madotettuina ja rekisteröityinä. Mukaan tulee sukutaulu. Meillä ei ole statuksia, emmekä kuulu tuotosseurantaan. Pikkumärehtijöillä tulee olla uudessa kodissaan lajiseuraa, yksineläjiksi emme myy.

Eläimen ostajan tulee olla rekisteröitynyt lammas- tai vuohitilalliseksi. Rekisteröityminen on tosi helppo juttu. Maaseutusihteeri antaa pari lappua täytettäväksi, täytä ne ja anna maaseutusihteerille takaisin, ja näin on rekisteröityminen suoritettu.
Rekisteröitynyt tila saa tila-/asiakastunnuksen, joka täytyy ilmoittaa eläimen myyjälle. Vastavuoroisesti myyjä antaa ostajalle oman tunnuksensa. Näin myyjä saa siirrettyä omasta rekisteristään eläimen ostajalle, ja ostaja voi sitten ilmoittaa ostaneensa tällaisen eläimen... Kuulostaa ehkä monimutkaiselta, mutta ei sitä oikeasti ole.

Kaneja on myös myynnissä,
suurihopea Villaverstaan Ratkiriemu, elikkä  Riemu, teki kahdeksan mustaa, aivan ihanan täydellistä pikkupupua. Myynnissä on naaraita sekä uroksia.
Myöskin meidän ihana angoratyttö Pikinokka (väriltään harvinainen ruskeahuntuinen sallander TAI siamsoopeli) teki pennut luonnonruskean Blålockan's Fjalarin kanssa. Pennut ovat luonnonruskeita, ja myynnissä on yksi uros ja yksi naaras.Puputytöt ovat 60e ja urokset 50e.

Haaveillessasi omasta angorakanista muistathan, että se on hieman vaativampi turkkinsa kanssa. Angorakanin villa täytyy keriä n. kolmen kuukauden välein. Tähän käy hyvin pienet, terävät sakset. Mikäli kerintä viivästyy, huopuu kanin turkki pahoin, ja näin kiristää ihoa ja saattaa aiheuttaa ihotulehduksia. Angorakania ei välttämättä tarvitse harjata, kunhan huolehtii että pupun häkki on hyvin kuivitettu. Villa ei saa päästä kastumaan, muuten se huopuu pilalle. Angorakanit ovat leppoisia ja kesyjä eläimiä, rauhallisen varmasti toimien saat pupusi kyllä totutettua olemaan sylissäsi kerinnän ajan. 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  -
Vuoden 2017 karitsat on syntyneet. Myynnissä on linjan 14 suomenlampaita, uuhissa on yksi musta mäyrä, yksi ruskea mäyrä ja useampi ruskea valkoisilla merkeillä. Myös kaksi ruskeaa pässiä valkoisilla merkeillä kaipaisi omaa kotia.
Uuhet ovat 120e/kpl, pässipojat 100e/kpl.

Vasemmalla Pimu, mysta mäyrä, myynnissä. Oikeanpuolimmainen Paju jää kotiin.

Ruskea mäyrätyttö Pipsa, myynnissä.

Vasemmalla pässipoika Pietu ja siskonsa Pipsa, molemmat myynnissä.
Nuorimmat lapsoset kaahailee... Vasemmalta laikukas Pirke-tyttö, keskellä Pate-pässi ja oikeanpuolimmaisena laikukas Pulmu-tyttö, kaikki ruskeita valkoisilla merkeillä.
Pipsa ja Pirke ottavat mittaa toisistaan...

Kakarat kaahaa...- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Luonnonruskea ja lux pojat

ANGORAKANIEN POIKASIA
 
Luonnonruskea Hilla sai poikaset 8.2.2017. Luovutusiässä olisi kaksi luonnonruskeaa urosta sekä yksi luonnonegern (lux) uros. Naaraissa on vapaana yksi lux-tyttö.
Pojat 60e, tytöt 70e.

Pentuja ei ole virallisesti rekisteröity, eikä niillä ole tatuointeja, mutta sukuselviä ne ovat. Pentujen mukana tuleekin sukupaperit sekä pussukka tuttua ruokaa.


Naaraspupu, väriltään luonnonegern eli lux

Isä luonnonruskea ruotsintuonti Wilburi (Blåklockan's Fjalar).

Myös angorakani Hilkka sai poikaset 23.3.2017. Tästä on tulossa mielenkiintoisia värejä, pikaiselta vilkaisulta pesässä möyrii valkoisia punasilmäisiä poikasia, sekä oletettavasti egernejä. Emo Hilkka on väriltään luonnonegern. Päivitän tilannetta, jahka pennut vähän kasvavat.


Hilkka-emo
 

3 kommenttia:

 1. Hei,
  suunnittelen angorakanien ostoa(2 kpl) ja minulla on ollut 4 angoraa ennestään muutamia vuosia sitten. Paljonko teidän kaninne maksavat ja milloin mahdollisia pentuja olisi myynnissä?
  t.Virpimargit

  VastaaPoista
 2. Moikka,

  tulevana viikonloppuna pitäisi syntyä yhdelle emolle poikaset. Jos kaikki menee hyvin, pennut olisi luovutusiässä n. 9 viikon päästä. Meillä on naaraspennut 60e ja urokset 50e. Niitä ei ole virallisesti rekisteröity, mutta mukaan tulee kyllä sukupaperi (eli sukuselviä ovat).
  Laittele vaikka viestiä sähköpostilla jatta@kolumbus.fi, jos olet enemmän kiinnostunut. Ilmoittelen blogissa syntyneistä poikasista ja muutenkin pupujen kuulumisia.

  VastaaPoista
 3. Hei!onkos pipsa ja pietu vielä vapaina ja ovatkos luovutusiässä jo?

  VastaaPoista