keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Naistenmies yöjuoksulla


Meidän Ami-pässi pääsi naisiin. Tosin aika oli vähän väärä, mutta kävipä silti vähän riiailemassa Siiriä ja Marjattaa, kauniita kainuunharmaksia. Toivoisin, että saisin Amilta uuhikaritsan, jonka jättäisin kotiin. Ami on erityislaatuinen pässi, kertakaikkisen ihana luonteeltaan. Olisi suuri sääli, jos siltä ei jäisi jälkikasvua.
 

Ami itse innostui riiuureissustaan valtavasti, huolimatta siitä, että aika ei ollut ihan otollinen. Ami oli testosteronia täynnä, kun palautin sen pässilaumaan. Se puhisi ja puhkui, eikä suvainnut yhtään pässinpäätä, taikka pukkipoikaa, lähelleen.

Seuraavana aamuna puhelin soi klo 06:30, kun olin laittamassa aamupalaa. Katsoin, että soittaja on naapuri. Sydän vähän pompahti, miksi ihmeessä naapuri soittaa siihen aikaan? Mielessä välähti pieni huojennus, että ainakin elukat on kaikki omilla paikoillaan (kesäisin kieltämättä tulee pientä kylmää rinkiä takalistoon, kun näkee soittajan olevan joku naapureista, liian usein soitto on koskenut aihetta "teidän lampaat on karanneet"...). No, naapurin asia oli että "olin töihin ajelemassa, kun tuossa tiellä tuli vastaan pässi!". Kysyin heti, että onko iso ja harmaa. Oli. Jep. Amihan se siellä. Oli lähtenyt omatoimiselle naisenhakureissulle. Raukka poukkoili yksin pimeässä, oli vissiin kolunnut uuhien laitumet ja oli nyt matkalla pässilaitumelle. Onneksi oli pysytellyt tuossa meidän hiljaisella yksityistiellä, eikä ollut suunnannut isolle tielle.

Lähdin heti hakemaan Amia kotiin. Sieltähän se tuli kuin koulutettu koira, kun kutsuin sitä. Juoksi suoraan lampolan ovelle, sinne missä tytöt on. Laitoin sille pannan kaulaan, ja taluttelin pässipihattoon. Taskulampun valossa huomasin, että sähköpiuhoja oli venytelty. Luulen, että Ami on yksinkertaisesti rynninyt piuhoista läpi. Sillä on massiivinen villa, joka eristää hienosti sähköä. Korjailin piuhoja ja toivoin, että pässi pysyisi laitumellaan.

Ihana Nestori-kainuunharmas, joka pääsee siitospässiksi harmasneideille.
 Ami on pysytellyt piuhojen takana koko tämän päivän (tuo karkaamisepisodi tapahtui aamulla). Toivottavasti se on siellä vielä aamullakin. Täytyy tarttua mitä pikimmiten kerintäkoneeseen, että saadaan villat pois. Ei siitä mitään tule, että meidän elikot juoksentelee pitkin kyliä öisin. Tai päivisin. Tulee pahaa jälkeä, jos joku eksyy isolle tielle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti