sunnuntai 14. elokuuta 2016

Ihan oma postaus ankoille

Pikkuvaakut juuri kotiutuneina, 1.7.
Kuva otettu 3.7.

Ankat. Ihanat ankat.
Olen tyytyväinen näihin pikku vaakkujiin. Olen tyytyväinen, että otettiin ankkoja kalkkunoiden sijaan.
Lihaahan näistä tulee paljon vähemmän, kuin mitä tuli kalkkunoista, mutta totta puhuakseni olen jo kurkkua myöten täynnä kalkkunanlihaa, ja sitä on vieläkin pakastin puolillaan...

Tällaista menoa oli 18.7., kylpemisen riemua.
Pikkuvaakut uudessa ulkotarhassaan, ahkiossa kylpemässä... Pienen kallion päällä näkyy näiden mökki, jonne vaakut laitetaan yöksi ketulta piiloon.

Ankkoja on viisi kappaletta. Äänestä päätellen niin uroksia kuin naaraitakin. Ne on kasvaneet ihan huimasti parin kuukauden aikana. Iltaisin laitan ne mökkiin yöksi, ihan siltä varalta, ettei kettu vie. Ne on usein iltauinnillaan, mutta tulevat pois kylvystä vaakkuen kun näkevät minun tulevan, ja kivassa rivissä vaapottavat mökkiinsä nukkumaan...

Ankat 12.8. iltauinnille menossa.
Vähän aikaa jo mietin, että mitä jos pidettäisiin pari akkaa ja yksi ukko talven yli... Pää kuumana mietin niille tiloja. Mutta on ne niin sottaavia isoine kakkaläjineen ja vesialtaineen, että järki voittaa ja ankat kohtaavat määränpäänsä muutaman viikon kuluttua.

Allas yhden uintikerran jälkeen.
Piti viritellä verkkoa altaan ympärille, koska ankat poistuivat altaasta reunalle nousemalla (vaikka poismenoramppikin oli olemassa). Reuna antoi periksi ja se oli yks hujaus, kun allas tyhjeni. Tuo verkotus toimii hyvin, ja nyt altaassa pysyy vesi.
Yläkuvassa altaan vesi on yhden kylvyn jäljiltä... Vesi vaihdetaan päivittäin. Jos haluaisi, että vesi on kirkasta koko ajan, pitäisi se vaihtaa joka kylvyn jälkeen. Mahdoton homma.

Allas on yllättävän helppohoitoinen. Menen tuonne sisälle, painan reunan alas, harjaan vähän tiskiharjalla ja pian on allas tyhjä. Meillä on vesiletku koko ajan tuossa hollilla, ei tarvi mennä kuin nappia painamaan, niin uutta vettä tulee altaaseen. Tosi helppo homma.


Kyllä tulee ensi kesäksikin meille ankkoja, on ne niin helppohoitoisia ja veiketä otuksia.

1 kommentti: