maanantai 6. toukokuuta 2013

Karitsapähkäilyjä


Tänä vuonna meni karitsoiden myynti yllättävänkin kivuttomasti. Meiltä oli tosiaan etukäteen varattu 6 kainuunharmasuuhta. Siinä kun pässipoikia alkoi syntymään kuin sieniä sateella, alkoi vähän hirvittämään. Mihin niiden kaikkien kanssa joutuisimme?

Vaan kaikki meni oikeastaan tosi hyvin. Harmasuuhia syntyi tasan se 6 kpl, pässejä enemmän.
Yksi pässipoika varattiin heti kun se syntyi, neljä vähän myöhemmin. Meille itselle jää lihaksi kasvatettavaksi ihan kiva määrä pässejä. Tuumin aluksi, että pikkulaidun ei kasvata niin montaa koko kesää. Mutta ei huolta, meiltä lähtee kolme pässiä maisemanhoitohommiin kesäksi.
Eli kaikki menikin yhtäkkiä tosi hyvin.


Pikkupässien joukossa on muutama tosi komea ja raamikas. Näitä ajattelin käyttää syksyllä vielä siitokseen ennen kuin pojat matkaavat teurastamolle. Ihana, tumman punaisenruskean villan omaava suomenlammas Lassi saa astua viime keväisen ruskean suomenlammasuuhen Liinan.
Harmaksissa mulla on kai kaksi vaihtoehtoa, joko rauhallinen, iso Lennartti tai ihanan kikkaraisen villan omaava Loimu.
Täytyy tutkailla sukutauluja ja suunnitella. Syksyllä on tarkoitus astuttaa ainakin 9 uuhta, ellei enemmänkin. Mielelläni annan kumminkin lepovuoden uuhille, jotka ovat synnyttäneet useampana vuonna peräkkäin.

2 kommenttia:

  1. Loistavaa, kaikki mennyt siis tarkoituksenmukaisen hyvin :D Runsaasti terveitä kauniita elikoita siellä - nuo lampaat kuten edellisen postauksen tiputkin.
    Jos jossain vaiheessa löydän itselleni hyvän maiseman, niin voisin esim. ensi kesänä vuokrata teiltä sille parit hoitajat. Kanalan ainakin perustan, jos sopiva paikka tulee vastaan.

    VastaaPoista
  2. Mielelläni Ruska vuokraisin sulle maisemanhoitajia! Ja kanalaa tietty suosittelen joka välissä. Kanat on kyllä niin helppohoitoisia ja hauskoja seurattavia, ja vielä hyödyllisiäkin mokomat! :D

    VastaaPoista