keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Uudet tulokkaat


Kurkiniemessä on uusia tulokkaita. Oikein uusi lajikin. Nimittäin viikko sitten laumaan liittyi pari angorakania. Kanit ovat ruskeita sisaruksia, parin kuun ikäisiä, Niittymäen Anastasia ja Annabella. Nimet lyhenivät käytössä Nastiksi ja Bellaksi. 


Kaneista toinen, Nasti, on suht seurallinen. Se tulee aina katsomaan, mitä tulijalla on mukanaan. Bella taas on vähän arempi, usein se suihkaiseekin pesäkoppiinsa nanosekunnissa, kun ääntä kuulee. Tosin onpa pientä edistystäkin havaittavissa, varsinkin kun lahjoo omenapuunoksilla.


Angorakanit tulivat Kurkiniemeen villan- ja lihantuottajiksi. Kauan aikaa on kytenyt ajatus lihakaneista, mutta jonkin siinä vähän tökki. Kunnes. Niin, kunnes näin angorakaneja Niittymäessä.  Jokin loksahti paikoilleen.
Pääasiassa kanit ovat villantuotannossa, mutta ylimääräiset poikaset, joita ei saa eloon myytyä, päätyvät pakkaseen. Näin varmistetaan taas onnellista ja eettisesti oikein kasvatettua lihaa.

2 kommenttia:

  1. Voitte sitten tehdä kanipiirasta englantilaisittain :) Eiku, onnea tulokkaille ja mukavia hetkiä niiden kanssa. Taas vähän erilaista elämää teidän tilalle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ruska. Nämä on kyllä aika kivoja otuksia. Niin kivoja, että täytyy taas alkaa ajoissa ja urakalla asennoitumaan siihen piiraan tai minkä vaan kanipaistin tekoon...

    VastaaPoista