tiistai 18. helmikuuta 2014

Karitsoinnit korkattu


Tämän vuoden poikimiset on nyt sitten korkattu. Kainuunharmasuuhi Marjatta teki aamulla kauniit uuhikaksoset, toinen on läsipäinen ja toisella valkoinen pää ja silmissä merirosvolaput.
Marjatalla oli laskettu aika lauantaina, eli kolme päivää meni yli ajan. Siirsin Marjatan eilen omaan karsinaansa, ja tänään aamulla mennessäni puoli seiskalta lampolaan, oli Marjatalla poltot alkaneet. Reilussa tunnissa se karitsoi molemmat karitsat.
Marjatta on aina ollut hyvä emo. On karitsoinut itse ilman apua, poikimiset on olleet nopeita ja rauhallisia. Karitsat hyvän kokoisia ja elinvoimaisia, maitoa on riittänyt ja karitsat kasvaneet hyvin. Toivottavasti tälläkin kertaa kaikki menee yhtä hyvin. Näiden karitsojen jälkeen Marjatta saakin sitten pitää taukoa.

Marjatan kanssa samana päivänä oli laskettu aika suomenlammas Jumilla. Jumi ehti jo käväisemään karitsointiyksiössäänkin, mutta palautin sen sitten laumaan, kun mitään ei tapahtunutkaan. Jumi pitää meitä yhä jännässä, sielä se lampolassa märehtii kaikessa rauhassa... Jumillakin on kyllä olleet karitsoinnit nopeita ja helppoja, onneksi.

Marjatan karitsat ovat varattavissa, luovutus on huhtikuussa. Karitsojen isä on meidän Aatu-pässi. Sukutietoja saa pyydettäessä osoitteesta jatta ät kolumbus.fi. Ja soittaakin saa: 040-7022570

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti