torstai 22. toukokuuta 2014

PupupupupupuVoi elämä näitä pikku palleroita! Pikkupuput ovat siis tulleet ulos pesistään. Sielä käy melkoinen vilske, kun 12 pikkupupua kirmailee elämisen riemusta...!

 
Vanhemmassa poikueessa on kolme luonnonkeltaista, yksi ruskea ja kaksi madagaskarin (?) väristä. Toinen noista ehkä madagaskareista taitaa olla värivirheellinen, kun sillä on valkosta naamassa. En niin ole perehtynyt näihin väreihin, mutta näin luulisin.


Nuorempien väritys on jännä. Sielä on kaksi luonnonharmaata, musta, pari ruskeaa ja muistaakseni yksi luonnonkeltainen. Sukupuolia yritin eilen tiirailla, mutta mutta... Pitänee tiirailla vielä pikkusen lisää...Ollappa nyt sitten jättämättä näitä kotiin...?
 

Kauheat kevätkiireet painaa päälle. Laitumet vielä osin kunnostamatta (tosin uuhet on jo laitumilla), tolppia täytyy uusia ja joka laitumelle on vedettää sähköä. Olis kiva, kun saisi rauhassa laittaa nätiksi ja kivaksi, mutta aina se menee kiireellä väliaikaista tehden... Kyllä nämä väliaikasratkaisut tiedetään. Olen tilannut netistä pari sähköpaimenta lisää, ja niitäkin tässä kuumeisesti odotellaan.


Pupuille tehdään ulos häkit. Toivottavasti päästään viikonloppuna niihin puuhiin. Rakennetaan pienisilmäisestä kanaverkosta aitaus ja katetaan se. Tehdään vanhasta emakonkuljetuslaatikosta pupuille mökki. Seinä vaan väliin, niin saavat urokset ja naaraat asustella naapureina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti