tiistai 27. tammikuuta 2015

I.Aatu 14.9.2011-24.1.2014


Olis vaan pitänyt laittaa Aatu-pässi teuraskuormaan mukaan. Nyt sille tuli vähän ikävämpi loppu. Se sairastui virtsakiviin. Taas. Torstaina alkoi potkiskelemaan mahansa alle. Se sai heti c-vitamiinit ja kunnon kipulääkityksen. Perjantaina tilassa ei muutosta, joten samat dropit. Hieroin pippeliä ja virtsaputkea, josko kivet lähtisivät liikkeelle. Pissaa Aatulla ei juurikaan tullut, ja se oli aika huonossa kunnossa. Ei syönyt, ja oli tosi hiljainen ja vaisu. Värisi välillä hiljalleen.
Päätin, että jos se ei ole lauantaiaamuna parempi, pääsee Aatu pois.
Ja eihän se ollut.


Metsästävä kaveri tuli onneksi aamusta hätiin. Sinänsä hieno lähtö oli Aatulla, niin hieno kuin tuossa tilanteessa voi lla. Taluttelin sen kaikessa rauhassa pihalle, kiitin sitä ja totesin, että kohta helpottaa. Kaveri ampui sen nopeasti ilman turhia ihmettelyjä. Nätisti putosi Aatu jaloilleen, eikä enää ylös noussut.

Aatu oli hyvä pässi. Lopun ihmeellistä puskuvimmaansa (olisko liittynyt kiviin ja pissavaivoihin?) lukuunottamatta se oli todellinen herrasmies. Ja puskuvimmansa jälkeenkin.
Toivottavasti Särkänniemen Koiramäkeen syntyy ihania karitsoita keväällä, ties vaikka sieltä tulisi Aatun poika meille isänsä työtä jatkamaan.
 _ _ _ _ _ _ _ _

Oli muuten todella nopeaa toimintaa raatoautolla. Maanantaina ennen yhdeksää soitin noudon, ja se oli jo haettu illalla kuuden aikoihin. Harmittaa vähän se talja, sinne meni.
Ja on muuten jännä juttu, että meillä on nyt enää kolme pässiä. Ne samat kolme, jotka on olleet alusta asti, meidän ensimmäiset lampaat. Kolme "sekarotuista", jalostamatonta peruspässiä (joista kaks kuohittua) ne vaan porskuttaa, ja jalostetut rotulampaat joudutaan kuoppaamaan jo ennen kuin ne täyttävät 4v.

2 kommenttia:

  1. Jo on ikäviä tuollaiset virtsakivet. Kaikkea sitä onkin :( Toivottavasti saatte Aatun perillisen sinne sukua jatkamaan.

    VastaaPoista
  2. Ne on kyllä. Ja kun tietäis, mikä nämäkin aiheutti. Ehkäiseviä toimia ollaan tehty, mutta silti kävi näin. Olenkin miettinyt, että kuinka perinnöllisiä ne on. Pitänee paneutua asiaan tarkemmin.

    VastaaPoista