lauantai 28. maaliskuuta 2015

Nuutti ja Nappi
Niin ne kasvaa Irmelin pikkukilitkin. Pojat on nyt nimetty. Vaaleampi raitanaama ilmoitti nimekseen Nuutti lähes heti synnyttyään. Valkonenä antoi hieman odottaa, mutta tulihan se sieltä. Siitä tuli Nappi.Nuutti ja Nappi aloittivat ulkoilut jo heti vuorokauden ikäisinä. Kauhean kauas ne eivät uskaltaneet lampolasta lähteä ekana päivänä, mutta toisena päivänä jo mennä viipotettiin kilimäisellä elämänriemulla. Toistaiseksi pojat ovat pysyneet hyvin omalla puolellaan, mutta eiköhän elinpiiri ala pikkuhiljaa laajenemaan...

Nuutti
Näyttäisi siltä, että Nuutista tulee nupo, mutta Napille tulisi sarvet. Ihan kiva olisi yks sarvellinenkin, meillä näitä nupoja on nyt ollut. Vielä en ole yhtään kiliä laittanut julkiseen myyntiin, mutta kovasti olen suunnitellut kuttujen karsinan laajennusmahdollisuutta... Se on selvää, että pukkipojat joutuvat tavalla tai toisella syksyllä lähtemään, mutta Nastan kohtalo on täysin avoin.

Nappi
 Lampaiden puolella ei ole jakaantumisia vielä tapahtunut. Ensimmäinen laskettu aika on Tyynellä (joka voi edelleen paksusti, mutta olosuhteisiin nähden hyvin) heti pääsiäisen jälkeen, sitten Justiinalla. Minä Justiinalle jo juttelin, että jos se saa uuhikaritsan, niin se jää aivan varmasti kotiin. Olishan se sentään Aatun tytär. Jos oikein lottovoitto tulee, jättää Justiina edes yhden tummanharmaavillaisen uuhikaritsan. Ja nyt kun tämän ääneen sanoin, tulee sieltä varmaan kolme vaaleaa pässikaritsaa...

Natiaiset seuraa tarkkaan, kun puuhailen lampolassa.
Se, että laumaan jäisi uuhikaritsoita, merkitsee armotonta pähkäilyä syksyllä. Tuo nykyinen 14 uuhta on aika maksimimäärä. Ehkä yksi lisää vielä menisi, mutta sitten on kyllä paikat ihan täynnä (eikä laajennusmahdollisuutta lampaiden puolella ole. Ellei sitten tee ihan uutta siipeä...). Eli jos lisää tulee, täytyy jonkun lähteä. Ehdottomasti tämän lammastouhun karseimpia puolia. Kun et vaan voi keräillä niitä, mutta yhdestäkään et haluaisi luopua.

1 kommentti:

  1. Voi elämä, miten upean näköisiä veijareita nämä veljekset :D Ja Nappi taitaa sitten olla mun kummikilipoika...
    Ylin kuva on ihan huippu väreineen ja asetelmineen. Mistähän minä löytäisin tuommoisen tilan. Jo vain joutaisi vaihtaa työpaikan turhauttavat sotkut terveellisempään elämään.

    VastaaPoista