keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Myytäviä eläimiä

Päivitin tuota "myytävät eläimet"-sivua. Myynnissä on siis kainuunharmas A-linjainen pässikaritsa (Justiina synnytti potrat kaksoset maanantaina, näistä uuhikaritsa jää mitä todennäköisemmin kotiin, mutta pässi menee myyntiin), sekä mäyränvärinen uuhikaritsa, jossa mitä todennäköisemmin ripaus texeliä. Emä on ruskea suomenlammas.
Vielä on pari uuhta karitsoimatta, näidenkin uuhikaritsat tulevat myyntiin. Tulevissa karitsoissakin on myös oletettavasti ripaus texeliä, joten puhteina suomenlampaina niitä ei voi myydä. Myös angorakanin urospentuja on myynnissä. Väreissä on oikea värikirjo, on luonnonkeltaista, mustaa, kanelia, harmaata ym. Osa näistä on jo luovutusikäisiä, eli valmiita muuttamaan uuteen kotiin vaikka heti.


Päivitän tilannetta sitä mukaa, kun päivitettävää tulee.

3 kommenttia:

 1. Miten nämä angorakanit pärjäävät suomen talvessa? En tarkoita ulkona, mutta millaisen paikan tarvitsevat. Kesäisin tietysti pitää olla ulkonakin katettu tila, ettei karva pääse kastumaan sateen sattuessa? Olen kovasti kiinnostunut juuri angorakaneista, mutta en halua lähteä soitellen sotaan, siksi kyselen. Ja voivat kyllä olla liian kaukana noutaakin, kun asustan täällä ihan etelässä. Mutta ajattelin, että varmasti osaat vastata kasvattajana näihin kysymyksiin.
  Aivan ihania ovat myös nuo teidän karitsat. Lampaat ovat niin kivoja eläimiä:)

  VastaaPoista
 2. Meillä angorakanit ovat talvella lämmittämättömässä hirsinavetassa. Kauhean paljon lämpimämpää siellä ei ole, kuin mitä ulkona on. Kanit pärjäävät kyllä, kun huolehtii että niillä on kunnon kuivikkeet (meillä oli olkipehku, joka lähti syksyllä palamaan. Itsekin tunsin pupulassa istuskellessani, kuinka pehku lämmitti mukavasti pyllyn alla), hyvää ruokaa tarpeeksi, pesäkopit jonne on mukava kaivautua ja lämmintä vettä pitäisi viedä useasti päivässä (tuppaa jäätymään pakkasilla). Kerintä täytyy ajoittaa niin, ettei lähde kovilla pakkasilla poistamaan villaa.
  Viime kesänä meillä oli puput katetussa tarhassa. Tarhan reunoillekin piti laittaa pleksit, kun kunnon sateella se roiski vedet pitkälle tarhaan. Villa on kyllä hetkessä pilalla, jos joutuu sateeseen.
  Angorat on kyllä kivoja, ovat rauhallisia ja uteliaita. Sopivan lunkisti ottavat elämän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksestasi, nyt voin alkaa kartoittaa, kuka tekisi kaneilleni(tuleville) sopivan rakennuksen pihamaalle.

   Poista