torstai 4. huhtikuuta 2013

Lisää lammaslapsia


Taas ollaan menty lasketun ajan ohitse että hujahtaa. Marjatta, Janis ja Joni on olleet eristyksissä viikonlopusta lähtien. Joni ja Janis on kaksoset, ja aina yhdessä. Ensikoitakin molemmat. En viitsinyt laittaa niitä omiin yksiöihin, vaan saivat sisarukset jakaa karsinan. Karsinassa on väliaitamahdollisuus, eli saadaan erotettua äidit pian, jos on pakko.

Janiksen läsipääpässi, ikää alle 2h.

Tähän ei kumminkaan tarvinut mennä. Tiiviin seurannan tuloksena menin lampolaan juuri, kun Janis oli saanut ensimmäisen karitsan ulos. Siinä kun Janis sitä putsaili, oli Joni kovin kiinnostunut. Ainahan  näistä ei tiedä, kuinka herkkiä uudet äidit ovat. Meillä on ollut yksi  karitsan hylkääminen, kun toinen lammas pääsi lipasemaan vastasyntynyttä. Se riitti tuoreelle emolle, eikä se enää suostunut hoitamaan karitsaa omanaan.
Nyt sain Jonin heti ulos karsinasta, ja Janis sai jäädä rauhassa hoitamaan jälkeläisiään. Se sai kaksoset. Läsipäisen pässin ja hauskan mustavalkoisen pässin. Siis pässejä, pässejä, pässejä. Meille on nyt syntynyt kymmenen karitsaa, joista 8 pässiä ja kaksi kaksneuvosta.
Vielä on neljä poikimatta. Todellakin toivon, että saadaan muutama uuhikin joukkoon. Meiltä on varattu kuusi harmasuuhikaritsaa. Jännässä pitää.

Janiksen mustavalkoinen pässipoika, ikää vajaa 2h.

Pässeistä yksi on varattu, tuo ruskea mäyräpoika. Ruskean valkokauluksen varaus peruuntui, joten tässä olisi läjä pikkumiehiä vapaana.
Laitan näistä vielä paremmat kuvat ja tiedot tuonne "myytävänä eläimiä"-sivulle.

Pojat iltalevolla.


Jätkät hengaa.

Ruskea mäyräpässi Lenni ja kaverinsa.

Seuraavaksi odottelen Marjatan karitsoivan. Sen maha on jo laskeutunut, ja kovasti se nyt aamullakin kylkiin katseli. Josko jo tänään? Sitten on vuorossa Joni, ja ensi viikolla on lasketut ajat isolla Sonjalla ja Irmeli-kutulla.Pikkuvuohia kyllä jo vähän odotellaankin, on ne niin hauskoja epeleitä. Harmi, että Valpurin raskaus meni kuten meni. Toivottavasti Irmelillä on kaikki kunnossa.

Sonjan vatsa on valtava.

Onneksi ne kauheat yöpakkaset loppuivat, ei tarvitse sitä enää jännätä. Tokihan nyt on vielä kylmiä öitä, mutta lampolassa ei taida enää kauheasti pakkasen puolelle mennä. Päivät ovat olleet aivan ihania auringonpaisteisia kevätpäiviä. On mahtavaa katsella elämäniloista karitsajengiä, joka kaahaa ulkona minkä jaloistaan pääsee. Pomppii ja loikkii, maistelee vähän havuja ja taas mennään. Sitten illalla köllähdetään yhdessä mytyssä puhtaille, lämpimille pahnoille.

PS. Olenkin katsonut väärin. Yksi oletetuista kaksneuvosista onkin pässi. Havahduin siihen, etten ole nähnyt kuinka se pissaa. Toinen nimittäin pissaa kuin tytöt. Tänään otin sen parempaan syyniin, ja olihan sillä sielä kaksi pientä kivespussia. Eli pässi siis. Hyvä näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti