maanantai 10. maaliskuuta 2014

Lisää karitsoitaElämä jatkuu, ihan konkreettistikin. Kainuunharmas Siiri sai eilen komeat kolmoset, kaikki pässejä... Yksi läispäinen, yksi pandasilmäinen ja yksi valkealla päälakilaikulla. Kaikki kolme ovat pitkäjalkaisia ja komeita pikkupoikia.
Siirin synnytys meni hyvin, vaikka etukäteen sitä vähän jännitinkin. Siiri oli leveä kuin valtamerilaiva, ja kovin vaivalloinen ja makoilevainen ennen synnytystä.
Uunituore perhe saa olla nyt muutaman päivän omassa rauhassa.


"Isot" karitsat ovat jo pariviikkoisia. Ulkona mennään hurjaa kyytiä ja maistellaan pajua ja havunoksia. Marjatan uuhikaksoset ovat varattuja, samoin yksi ruskea pässipoika.Vuohet pääsevät usein pienelle metsälenkille, kun käydään pojan ja Joiku-koiran kanssa aamulenkillä. Tontilta on kaadettu pari pajua nurin, ja se on vuohien lempipaikka. Hyvin maistuu ja on kaikenlisäksi terveellistäkin.Nyt on kainuunharmas Irja omassa yksiössään, näyttää siltä että synnytys käynnistyy ihan hetkellä millä hyvänsä. Edelliskerralla Irja sai kolmoset. Kaksi terhakkaa tyttöä jätettiin kotiin (Janis ja Joni). Kolmatta Irja hylki, ja olikin puskenut sen henkihieveriin. Pikkuinen karitsarukka kuoli syliini. Tästä on aikaa pari vuotta, mutta ei voi sanoa etteikö jännittäis Irjan synnytys. Tämä päivä taitaakin mennä siis lampolassa ravatessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti