perjantai 8. maaliskuuta 2013

Kevät tulee

"Älä kuorsaa siinä"? Harmaahapset päiväunilla hyvän metsälenkin jälkeen.

Viikko on kulunut Valpurin lasketusta ajasta. Mitään ei ole tapahtunut. Kuttu on ehkä hivenen pyöreä, mutta voi johtua ruuastakin. On ollut aika vahvalla ruokinnalla, onhan ollut oletuksena että sillä on kilit vatsassa kasvatettavana. Kuttu on edelleen normaali oma itsensä. Syö hyvin, märehtii hyvin ja on muutenkin eloisa.
Reilun viikon päästä on suomenlammas Tyynellä laskettu aika. Se on oikea tankki, hurjan pullea. Jänskättää, hyvässä ja pahassa.

Tipurintamalla taas huonoja uutisia. Kaksi on joukosta poissa. Yksi pieni rääpäle, jota vähän uumoilinkin, ettei kaikki ole kunnossa. Se ei kasvanut kunnolla, piipitti koko ajan ja oli vähän eksyneen oloinen. Niinpä se löytyi sitten hengettömänä eräänä aamuna. Mutta niin löytyi myös ihan terhakas ja elinvoimainen pikkutipukin! Näytti, että sillä olisi niskat poikki, oli ihan vetelä. Siis kuusi enää jäljellä! Uskomatonta, ikinä aiemmin ei ole ollut poikaskuolleisuus mitään tällaista. Toivottavasti seuraavat haudonnat sujuu jo paremmin. Sekaparven puolella alhorouva on asettunut mukavasti pesään läsöttämään... Se saa brahmanmunia alleen. Ei rotupuhtaita, kun ei ole puhtaita munia, mutta ainakin emo on brahma. 
Ilmeisesti olemme kumminkin päässeet rotasta eroon. Kylmän viileästi laitoin myrkyt kanalaan. Eipähän varastele enää munia eikä syö tipuja.

Kevättä on kovasti ilmassa. Päivät ovat olleet aurinkoisia, mutta öisin on pakastunut. Lintulaudalla käy kova kuhina, kun kylmän yön jälkeen tankataan. Ihania hiihtokelejä, kantohanget. Putket olivat ensimmäistä kertaa tälle talvelle jäässä. Onneksi aukesivat todella nopeasti. Siemeniä laitetaan itämään, kasvimaata suunnitellaan. Listataan kaikki kevään työt, laitetaan tekemiset jonkinlaiseen järjestykseen.
Kutkuttavaa aikaa tämä kevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti