keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Puita ja laitumia


Puuhakkaita päiviä Kurkiniemessä. Kaikilla märehtijöillä on uudet laitumet. Pukkien laidun alkoi olla jo aivan loppuunkaluttu, joten niille ensin. Hieno ja rehevä metsälaidun, on kalliota kiipeilemiseen ja vesakoita tuhottavaksi. Kaks päivää ne ehti siellä olemaan, kunnes Mute otti hatkat... On se ihme epeli.
Korjailin vähän aitaa, luulen tietäväni mistä se läpi tuli. Nyt se on ollut siellä taas pari vuorokautta karkaamisensa jälkeen.


Puita ollaan myös tehty. Meillähän talo lämpiää puilla, joten niitä saa sitten kyllä tehdäkin. Puut saadaan omasta pikkumetsästä, sekä naapurin isännältä ostetaan mysö vähän rankaa. Ens talven lämmöt on turvattu.


On ollut niin kylmä ja huono kesä, että Raivo-kilpikonna pääsi "kesämökilleen" vasta muutama viikko sitten. Hetken näytti, että mökki on tullut tiensä päähän, mustassa altaassa oli reikä, ja konna ilman vettä. Onneksi tallessa oli lapsen käyttämätön, iso ulkoallas. Siitä reunat irti, ja muovi altaaseen. Hyvin tuntuu pelittävän, ja Raivo saa jatkaa kesämökkeilyään. Toivottavasti ensi kuusta tulee sen verran lämmin, että konna saa jatkaa mökkeilyään vielä tovin.


Kauan odotettuja pupunpoikasia. Näyttäisi olevan pari tosi vaaleaa, keltainen, ruskea ja musta. Meillähän on muutama teuraspupu, joita en todennäköisesti raski kaikkia laittaa pois hienon villansa vuoksi. Jos vain pärjäävät poikaporukassa tappelematta, ajattelin niistä parit villat ottaa, ja jos sitten keväällä laittaisi ne pois.Ja nimisekoilua pennun kans... Kasvattaja oli nimennyt meidän pennun Runneksi. Jossain vaiheessa hänellä meni sekaisin Runne ja Rannu. Meidän korviin Rannu kuulosti kivemmalta nimeltä, joten kutsuimme siis pentua Rannuksi. Sitten saimme kuulla, että rannu tarkoittaa harmaata ja runne ruskeaa. Pienen pohdinnan jälkeen muutimme nimen Runneksi. Eipähän pääse poromiehet kuittailemaan, että miksi meidän ruskeaa koiraa kutsutaan Rannuksi... Ran-eiku Runne tuntuu ottavan nimenmuutoksen lunkisti, tottelee jo hienosti uutta nimeään. Vielä kun ihmisetkin oppisivat.


 Painit jatkuu...
Runne on kova kutiamaan, siis raaputtaa itseään. Laitoin sille Strongholdia niskaan, ajattelin että jos on saanut ulkoloistartunnan jostain. Litku ei tunnu mainittavammin auttavan, joten poika on nyt vehnättömällä ruualla. Toivottavasti ei ole mitään vaikeaa allergiaa. Ens viikolla on rokotukset, täytyy jutella eläinlääkärin kanssa tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti